Yhteisöt ja ihmiset kohtasivat Puuttuva pala -hankkeen HYVÄÄ TYÖTÄ -juhlaseminaarissa

posted in: Blogi, Toiminta | 0
Jennie Nyman, Heidi Kokkonen, Tarja Nykänen, Katja Multanen ja Ulla Vehkaperä kiittelivät HYVÄÄ TYÖTÄ! -seminaarin esiintyjiä ja yleisöä mukavasta yhdessäolosta. Kuva: Hanna Seitavuopio.

Puuttuva pala -hankkeen HYVÄÄ TYÖTÄ -juhlaseminaari keräsi lähemmäs sata ihmistä Metropolian Myllypuron kampuksen upouusiin tiloihin. Viime hetkellä valoisaan aulaan, pyöreiden ruokapöytien ympärille vaihtunut seminaaripaikka oli mitä oivallisin pysäyttämään muitakin talossa liikkuvia asian äärelle. Kirkkaankeltainen lava ja sitä reunustava viherseinä kuvastivat hankkeen sanomaan liittyviä innovatiivisuutta, uusia mahdollisuuksia ja intoa. 

Helsingin kaupungin apulaispormestari Sanna Vesikansa tervehti juhlaväkeä. Kuva: Hanna Seitavuopio.

Tilaisuudessa kuultiin eri ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden näkemyksiä siitä, mitä osatyökykyisten työllistymisessä on tärkeä huomioida ja minkälaisilla konkreettisilla tavoilla mahdollisia haasteita voidaan ylittää. Päällimmäisenä jokaisen työntekijän puheesta kuuluivat kiitollisuus mahdollisuudesta tasaveroiseen työhön sekä into saada tehdä kykyjä ja toiveitaan vastaavaa työtä.

Sani Valoranta ja Sampo Riskilä kertoivat, kuinka Kukunorin Mental Beauty Records -hanke voimautti mukana olijoita. Kuva: Minna Kilpeläinen.

Tarinoita oli hieno kuunnella. Niistä välittyi paitsi kyseisen henkilön oma sinnikkyys ja tahto myös yhteistyötahojen tärkeä rooli. Vain osatyökykyisten mahdollisuuksiin työmarkkinoilla liittyvällä asenteenmuokkaustyöllä sekä eri tahojen yhteistyöllä ja vuorovaikutuksella voidaan edistää toivomaamme kehitystä. 

Lähes sata ihmistä kokoontui juhlimaan ja tapaamaan toisiaan, kun ESKOT ry:n Itä-Helsingin Klubitalo täytti 10 vuotta. Kuva: Minna Kilpeläinen.

Tilaisuus oli selkeästi suunniteltu, ja ilmapiiri ja tunnelma oli koko ajan rento. Juhlaseminaari jatkui keväällä 10 vuotta täyttäneen Itä-Helsingin Klubitalon tiloissa kakkukahveilla ja musiikkiesityksellä. Puheensorinasta päätellen ihmiset nauttivat toistensa kohtaamisesta, mikä ehkä olikin yksi päivän kantavia tavoitteita. 

Juhlissa oli leppoisa ja lämmin tunnelma. Kuva: Hanna Seitavuopio.

Teksti: Hanna Seitavuopio

Katso lisää kuvia juhlan tunnelmista facebookista.

Jaa tämä artikkeli