Valmiuksia työelämään

Kohti keikkaa -valmennus yhteiskehitettiin hankkeessa yhdessä keikkatyöhön haluavien, työhönvalmentajien ja Metropolian opiskelijoiden kanssa.

Valmennukseen sisältyvät yksilölliset arvioinnit, ryhmätapaamiset, yksilöllinen neuvonta ja työnohjaus. Lue Kohti Keikkaa -valmennuksesta lisää verkkojulkaisusta: Tuettu keikkatyö – askel kohti työllistymistä

A) Ennen keikkatyötä työhön haluavat tekevät yhdessä valmentajan kanssa tuetun keikkatyön toimintamallin mukaisen työkyvyn ja osaamisen arvioinnin.

B) Keikkatyön aikana keikkatyön tekijälle tarjotaan yksilöllinen tuki, joka voi sisältää työtehtävään perehdyttämisen, kokemustoimijan neuvontaa ja ohjausta, ryhmävalmennusta muiden keikkatyöntekijöiden kanssa, työnohjausta tai ohjattua pohdintaa omista työtaidoista. Valmennukseen sisältyy myös tuki työnantajalle ja työyhteisölle.

C) Keikkatyön jälkeen arvioidaan, miten keikka sujui, mitkä asiat onnistuivat ja mitä tarvitsee tehdä toisin. Työntekijän kanssa arvioidaan hänen mahdollisuuksiaan edetä polullaan kohti koulutusta tai muita avoimien työmarkkinoiden työtehtäviä. Urasuunnitelman laadinnassa hyödynnetään työ- ja toimintakyvyn arvioinnin ja työkeikan palautteen tuloksia.

Jaa tämä artikkeli